Acapulco Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Acapulco strand en zon volop Deze Mexicaanse stad is toch wel een van de bekendste reisbestemmingssteden van Mexico. Door de vele liedjes die erover geschreven zijn en door de vele filmopnames heeft het deze status weten te bereiken. Wanneer je denkt aan Acapulco als je vakantiebestemming besef je dan wel dat het hierdoor zowel voordelen als ook nadelen heeft.

Zeer veelzijdig nachtleven

Eén van de vele voordelen is toch wel het zeer bruisende nachtleven. Er zijn vele disco's, restaurants en er is altijd wel ergens een groot feest. Ook voor de watersporters biedt deze plaats erg veel; je vindt er duikscholen met bijbehorende duikexcursies, en ook boven water is er voldoende actie te beleven. Daarnaast worden er speciale trips geregeld naar ideale zeevisstekken.

Schaduwzijde toerisme

Een groot nadeel van al deze aandacht is dat er door de enorme groei van het gebied een enorme vervuiling is ontstaan, zowel op het land als in het water. Op sommige plekken wordt het zelfs al afgeraden om er te zwemmen (vaccinaties en inentingen dus ten zeerste aangeraden). Deze vervuiling tref je vooral aan in de buitenwijken, de toeristische plekken worden uiteraard goed onderhouden.
Al met al is het dus een fantastische plek wanneer je op zoek bent naar vermaak en feesten maar ben je meer op zoek naar natuur en echte Mexicaanse schoonheid dan raden wij je toch een van de andere plekken aan (bijv. Playa del Carmen wanneer je op zoek bent naar een combinatie van natuur en uitgaansleven of Tulum wanneer je vol gaat voor de natuur en de bezienswaardigheden).

Prijsstelling

Acapulco is lekker relaxen Doordat deze plaats zo toeristisch is en er vele hotels en reisorganisaties er reizen naartoe aanbieden kun ben je hier veelal goedkoper uit dan wanneer je een reis boekt naar een van de overige steden van Mexico. Het dagelijkse onderhoud is daarbij wel weer iets duurder dan de overige steden al kun je hierin, ook door het vele aanbod, door goed de plekken op te zoeken veel besparen.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht