Cancun Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Uitstekende resorts op Cancun Cancun is het meest toeristische gebied van Mexico zoals we het nu kennen. Oorspronkelijk was het een vissersdorpje zoals een van de velen in Mexico, dit veranderde echter zo'n 35 jaar terug toen het toerisme zijn intrede nam. Alles in deze stad straalt het toerisme uit, het is dan ook niet zo gek dat Cancun vooral onder Amerikanen erg geliefd is. De liefde van de Amerikanen voor deze Mexicaanse badplaats gaat zelfs zover dat het inmiddels meer lijkt op een Amerikaanse badplaats dan op een Mexicaanse. Inmiddels is er niet veel meer over van het oorspronkelijke vissersplaatsje en heeft het tegenwoordig meer dan een half miljoen inwoners.
Los van het feit dat het er erg toeristisch is heeft het hierdoor ook vele voordelen; de resorts zijn er schitterend en aan uitgaansleven geen gebrek. Door de Amerikaanse invloeden heeft de menukaart hier een erg internationaal karakter en is er dus altijd wel iets van je gading.

Hagelwitte stranden en weldadige luxe

Doordat er zoveel Amerikanen komen, deze zijn nogal veeleisend, hebben de resorts dus nogal wat te bieden. Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke zonvakantie waarbij je overdag lekker kunt zwemmen in de azuurblauwe zee dan wel in het zwembad van je resort, 's avonds flink wilt stappen na een heerlijke hap dan zul je je hier zeker vermaken. Ben je meer op zoek naar het authentieke Mexico met haar archeologische schatten en waarbij het allemaal wel wat kleinschaliger mag dan kun je je beter richten op Playa del Carmen of indien het nog wel wat minder mag Tulum.

Bezienswaardigheden

Live muziek tref je in heel Mexico Buiten Cancun tref je de mooie plekken zoals je die van Mexico mag verwachten; ongerepte natuur, Maya tempels, idylische baaien en afgelegen lagunes. Ook hier geldt dat de fantastische onderwaterwereld je zeker doet verleiden tot een snorkelduik. Voor dit alles dien je je echter wel buiten Cancun te begeven, in de plaats zelf is er van het authentieke Mexicaanse karakter niet veel origineels meer te vinden.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht