Cozumel Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Voor Yucatan ligt het eiland Cozumel Cozumel is een eiland voor de oostkust van het schiereiland Yucatan. Het eiland is 15 km breed en 47 km lang en werd door de Maya's het 'eiland van de zwaluwen' genoemd. Door de goede bereikbaarheid van het eiland meren hier de grotere cruiseschepen aan wanneer ze Mexico aandoen. Op het eiland zul je dus vooral veel Amerikanen aantreffen, uiteraard speelt het toerisme hier graag op in. Ook hier geldt dus dat je een minder authentiek Mexicaans karakter zult aantreffen dan bijvoorbeeld in Tulum of in Playa del Carmen. Los van het massatoerisme is het eiland zeer zeker een bezoek of een vakantiebestemming waardig. Doordat het hier een eiland betreft zal het lastiger zijn om vanuit hier de rest van Mexico te ontdekken, echter zijn de verbindingen met het vaste land goed te noemen door de vele ferries.

Uitgaansleven en overig vermaak

Door de vele bezoeken van Amerikanen aan dit eiland heeft het toerisme hier een enorme spurt genomen. Het bezit inmiddels dan ook een zeer bruisend uitgaansleven, een keur aan heerlijke restaurants, schitterende resorts en zelfs een casino. Het eiland heeft dus alles in zich voor een heerlijke relax en stapvakantie.

Bezienswaardigheden

Cozumel is een mix van strand en ruines Niet voor niets roemde Jacques Cousteau de wateren rondom Cozumel tot de top 5 van beste duiklocaties ter wereld. Naast de vele koraalriffen en het diverse onderwater flora en fauna is vooral het zicht onderwater optimaal; een zicht van meer dan 50 meter is hier eerder regel dan uitzondering.
Voor diegene die meer willen dan alleen snorkelen; het eiland bezit vele duikscholen en hierdoor kun je hier prima je duikbrevet halen.
Verspreid over het eiland tref je hier vele ruïnes, genoeg mooie dingen te zien dus. Wanneer je gaat voor de archeologische hoogstandjes dan zul je toch voet moeten zetten op het vasteland.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht