Informatie over zonnig Mexico als vakantieland en reisbestemming

Mexico landkaart en ligging Hier vind je alles over het schitterende vakantieland Mexico. Naast zon, zee en strand biedt dit land veel interessante historische bezienswaardigheden.
Qua natuur is het land zeer divers; je vind er vulkanen, lagunes, uitgestrekte stranden, een mooie blauwe zee, tropische dieren en zelfs moerassen.
De uiterst vriendelijke bevolking maakt het land tot een super vakantieland waar je je volledig op je gemak zult voelen en lekker tot rust kunt komen. Ben je meer geïnteresseerd in een actievere vakantie dan is het land ook perfect om als backpacker op verkenning te gaan.

Locatie

De hoofdstad van Mexico is Mexico Stad met circa 21 miljoen inwoners. In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten, aan de westkant vind je de Grote Oceaan, de zuidkant grenst aan Guatemala en in het oosten tref je de Golf van Mexico en het prachtige Caribische Gebied. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 7 uur in de zomer en 8 uur in de winterperiode, het is er vroeger dus meer tijd voor vakantie! In de noordelijk gelegen staten bedraagt het tijdsverschil 8 uur in de zomer en 9 uur in de winter. Voor Baja California Norte dien je hier nog 1 uur bij op te tellen.

Klimaat

Zonvakantie in Mexico Het regenseizoen, de zomerperiode, duurt van mei tot eind september. De temperatuur ligt dan rond de 31 à 32 graden, er is in die periode dus een hoge luchtvochtigheidgraad. In het winterseizoen, oktober tot mei, is de droge periode. De temperatuur schommelt dan rond de 26 à 27 graden. Oktober is echter ook de orkaanperiode in het Caribische gebied.

Reisdocumenten

De douane vereist dat je reist met een geldig paspoort dat tenminste 6 maanden na terugreis nog geldig is. Als aanvulling op het paspoort wordt er in het vliegtuig ook de zogenaamde toeristenkaart uitgedeeld, bewaar deze goed: je moet deze bij vertrek namelijk weer inleveren.

Valuta en geldzaken

De nationale munt is de Peso, daarnaast kun je overal betalen met de Amerikaanse Dollar. Met de huidige wisselkoers is dit voor de eurolanden dus een erg aantrekkelijk land. De meest gangbare credit cards (American Express / Eurocard Mastercard) worden vrijwel overal geaccepteerd.

Taal

De officiële taal is Spaans, daarnaast kun je ook met de Engelse taal aardig uit de voeten.

Benodigde vaccinaties en inentingen

Het wordt sterk aangeraden om inentingen tegen tetanus, gele koorts, geelzucht en tyfus te halen. Daarnaast worden ook malariapillen vaak geadviseerd. Raadpleeg dus eerst de GGD voordat je afreist.

Landenoverzicht