Los Cabos Mexico (San Jose del Cabo en Cabo san Lucas) reis- en zonvakantieinformatie

Strand en rotspartij Los Cabos Los Cabos is eigenlijk een verzamelnaam van 2 dorpjes aan zee, te weten enerzijds het noordelijk gelegen San José del Cabo en anderzijds het zuidelijk gelegen Cabo San Lucas.
Door de schitterende natuur die je hier aantreft en de enorme rust dat het gebied hier uitstraalt zal het je niet verbazen dat je hier vooral exclusieve hotels en resorts aantreft (ideaal voor een huwelijksreis). Overigens worden hier ook jaarlijks grote golftoernooien gehouden, mocht je van golfen houden dan zul je hier zeer zeker aan je trekken komen en wellicht de mooiste greens vinden die je ooit gezien hebt.
De schoonheid van het gebied trekt veel Amerikaanse toeristen, tijdens de Amerikaanse vakanties wordt dit gebied er dan ook door overspoelt. Wil je dus echt genieten van de rust en de weelde dan is het een goede tip om vooral 's ochtends erop uit te gaan en 's middags aan het strand te liggen met een heerlijke cocktail ver weg van deze toeristenstroom. Los Cabos is overigens Spaans voor 'De kaap'.

San José del Cabo

Lekker relaxen aan het strand van Los Cabos Een van de meest geliefde reisbestemmingen in de streek Baja California. Dit dorpje bestaat uit een echte oude stadskern (18e eeuws) met veel Spaanse invloeden. Deze invloeden vind je terug in zowel de bebouwing als in het uitgaansleven; een erg relaxed uitgaansleven en fantastisch en smaakvol voedsel. Je waant je er echt nog in de 18e eeuw wanneer je door dit dorpje wandelt.

Cabo San Lucas

Zoals al eerder vermeld vind je hier mooie golfbanen maar ook voor visfanaten is het een echte 'must'. In het turkoois blauwe water zie je de schitterende scholen vanaf de diverse vissersboten (te huur) al voorbij komen. In beide gebieden kun je overigens ook goed genieten van de diverse watersporten (als in geheel de Mexicaanse kust).
Een groot voordeel van de toestroom van Amerikaanse toeristen is dat er een goed uitgebalanceerd nachtleven is. Niet te druk maar er zit zeker iets van je gading bij; lekker loungen aan het strand of je lekker uitleven in de diverse discotheken.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht