Merida Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Tempels in Merida Merida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan. Merida staat boordevol schitterende huizen doordat er in de 20e eeuw meer millionaires woonden dan waar ook ter wereld. Dit vind je dan ook terug aan de Paseo de Montejo, een laan van statige huizen waar nu banken en verzekeringsbedrijven hun intrek hebben gedaan.

Vanuit vroeger heeft Merida de naam 'de witte stad' meegekregen vanwege het feit dat de huizen destijds werden bekleed met witte kalk. Wanneer je tegenwoordig de stad bezoekt zul je merken dat deze term niet meer opgaat.

Bezienswaardigheden

Ruïnes in Merida Aan het plein 'Plaza Mayor' tref je de oudste kathedraal in Noord-Amerika, zeer zeker een bezoekje waard.
Merida ligt dicht bij Chichén Itzá, een van de belangrijkste steden van de Maya en opgenomen op werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze oude Maya stad kun je nog goed zien hoe men destijds geleefd moet hebben, een echte must see wanneer je in de buurt bent.

Een andere bezienswaardigheid is de beroemde krater Chicxulub. Deze is gevormd door de inslag die waarschijnlijk een eind maakte aan de Dinosauriërs. Je zult hiervoor echter onder de grond moeten; hier tref je de ondergrondse poelen die zich gevormd hebben in de loop der jaren. Bovengronds zie je er inmiddels praktisch niets meer van.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht