Tulum Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Tulum de ruïnestad Tulum is van oudsher een echte Mayastad (dateert uit de 12e - 13e eeuw) en is dan ook een lust voor het oog. Wanneer je wilt proeven aan het 'echte' Mexico zonder het massatoerisme en toch ook wilt genieten van een echte zonvakantie dan moet je zeer zeker in Tulum zijn.
Het ligt direct aan de kust en is uniek omdat het een ruïnestad is met de enige Mayatempel direct aan zee. Deze tempelstad is volledig ommuurd en moet vroeger echt een pareltje aan de Mexicaanse kust geweest zijn. Daarnaast heeft Tulum schitterende ongerepte witte stranden en het slapen op het strand in de zogenaamde Cabana's is een echte aanrader. Lekker slapen op het strand in een eenvoudig maar mooie houten strandhut waar je na een goede nachtrust 's ochtends zo een duik in het azuurblauwe water kunt nemen.

Het échte authentieke Mexico

Doordat het (nog) niet zo toeristisch is zul je hier 's avonds minder treffen op uitgaansgebied en toeristische winkeltjes, uiteraard hoeft dit zeer zeker geen minpunt te zijn; voor sommigen zelfs eerder een groot pluspunt.

Bezienswaardigheden

Lekker relaxen op het strand in Tulum Zoals hierboven al vermeld is de oude ruïnestad zeker een aanrader, ga er 's ochtends vroeg al naartoe. Op die manier ontwijk je de toestroom van toeristen uit de overige gebieden en kun je, wanneer de zon echt begint te branden, al lekker in de schaduw liggen in je hangmat of een verfrissende duik nemen in zee.
Het grottenstelsel Dos Ogos is een absolute must voor duikers; doe dit echter niet op eigen houtje want je raakt geheid verdwaald. Daarnaast zullen de gidsen je de mooiste plekjes van het grottenstelsel laten zien en op die manier haal je het maximale uit je duik.
Naast duiken kun je hier ook ideaal snorkelen en vissen. Tulum is overigens nog één van de weinige badplaatsen waarbij je soms versteld kunt staan van het feit dat je het hagelwitte strand met turkoois blauwe zeewater helemaal voor je zelf hebt. Een absolute aanrader!

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht