Beschikbare steden van Spanje

Barcelona Spanje reis- en zonvakantieinformatie

Barcelona kent veel bezienswaardigheden en monumenten Barcelona ligt in het gewest Catalonië. De stad is steeds het centrum geweest van het Catalaanse separatisme en onafhankelijkheids streven. Barcelona is het middelpunt van het grootste industriegebied van Spanje, op Bilbao na. Het is ook een belangrijke havenstad. Prat is de internationale luchthaven. Er zijn twee universiteiten, hogescholen, een opera, veel musea en twee arena's.
In totaal wonen er 4,2 miljoen mensen in Barcelona, een echte wereldstad dus.

Barcelona beschikt overigens ook over een metrostelsel, vanuit de diverse voorsteden (bijvoorbeeld Calella) kun je met de trein zo overstappen in de metro.

Antoni Gaudi

De Sagrada Familia in Barcelona, Gaudi's meesterwerk Barcelona gaat in een zin samen met de in 1926 overleden wereldbefaamde architect Antoni Gaudi. In Barcelona bevinden zich zijn bekendste meesterwerken zoals de Sagrada Familia (bouw gestart in 1884 en nog niet afgerond), Casa Batlo (zeer mooie villa), Casa Mila (nog een villa) en park Güell (bekend van de mozaïek bank en hagedis).

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Barcelona is verdeeld in vijf stadswijken:
Gotische wijk; met o.a. de Romeinse wallen, de Kathedraal de Santa Eulàlia , Plaza del Rei, oorspronkelijk een patio van het paleis van de graven van Barcelona en Historisch Stadsmuseum.
De eveneens middeleeuwse Wijk van La Ribera bevindt zich buiten de eerste stadsmuur. Bestaat uit een handelswijk en een zeeliedenwijk.
In de moderne wijk El Eixample vindt men Casa Batlló van Gaudí en Casa Milá, bekend als La Pedrera , ook van Gaudí. Ook de La Sagrada Familia bevindt zich hier.
Een van de bekendste boulevards ter wereld bevindt zich in Barcelona; La Rambla, bestaande uit zeven verschillende boulevards. Het meest karakteristiek is de Rambla de les Flors. Ook het wereld erfgoed Plaza Reial is een bezoek waard. Deze 2 kilometer lange boulevard die ooit een rivier was loopt van Plaza de Catalunya tot aan de haven. Een echte aanrader om hier lekker even te gaan struinen, let overigens wel op de zakkenrollers en de balletje-balletje oplichters hier. Laat je niet verleiden tot een spel.
In de Kustzone vinden we het Olympisch Dorp, gebouwd voor Olympische spelen van 1992. De Montjuïc is een groots recreatiegebied. In 1929 werd hier de wereldtentoonstelling gehouden en in 1992 de Olympische spelen.

Voor de voetballiefhebbers is het voetbalstadion Camp Nou een echte must see. Het is het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal. Barcelona kent ook een zeer bruisend nachtleven, de stad slaapt nooit.

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht