Beschikbare steden van Spanje

Benidorm Spanje reis- en zonvakantieinformatie

De kustlijn van Benidorm Benidorm staat bekend om haar massatoerisme. In de zomer trekken hier veel jongeren naartoe en in de winter gebruiken veel senioren (zowel Spaanse als Nederlandse) de badplaats om er te overwinteren. Met de vele hoogbouw, uitgaanscentra, discotheken en casino's is het een grote werkgever voor de inwoners van Spanje.

Gelegen aan de Costa Blanca doet de Spaanse badplaats erg Nederlands overkomen. Inmiddels hebben vele Nederlanders de overstap gewaagd en zijn in Benidorm een onderneming in de vorm van een bar of restaurant begonnen. Door de bergen die rondom de stad liggen blijft Benidorm in de zomer vaak verstoken van neerslag wat Benidorm een van de droogste stranden in Europa maakt.
Benidorm is uitermate geschikt als feest- en strandvakantie voor groepen jongeren. Een afrader voor een eventuele gezinsvakantie.

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Doordat Benidorm zo enorm toeristisch is is er van alles te doen; zo zijn er zeer veel restaurant, bars, discotheken, bingocentra en strandtentjes. In het oude centrum van Benidorm tref je nog de smalle straatjes en de sfeer van het authentieke Benidorm, een ideale plek om een tapasbarretje te bezoeken.
Heerlijk strandweer te Benidorm Net buiten Benidorm tref je het Terra Mitica, een van de grootste themaparken in Spanje.
De dierentuin Terra Natura is een absolute aanrader, deze zeer mooi aangeklede dierentuin biedt bescherming aan een zeer diverse collectie van wilde dieren.

In het nabij gelegen dorpje Villajoyosa (La Vila Joiosa) treft u naast schilderachtige straatjes en huizen de oudste chocoladefabriek van Spanje. Indien u tijd heeft bezoek dan ook het naastgelegen museum.

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht