Beschikbare steden van Spanje

Canarische Eilanden Spanje reis- en zonvakantieinformatie

Overzicht van de kustlijn van Calella De Canarische Eilanden is een eilandengroep wat ligt voor de noordwestkust van Afrika en op ongeveer 100 kilometer van Marokko. De groep bestaat uit 7 grote eilanden (El Hierro ook wel Ferro genoemd, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife) en uit 6 kleinere eilanden (Graciosa, Alegranza, Montana Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del oeste). De eilandengroepen zijn ontstaan vanuit vulkanische activiteit wat aan de structuur van de eilanden nog steeds goed terug te zien is, onder het eiland Lanzarote bevindt zich zelfs nog een vulkanische bron.

De Canarische eilanden beslaan tezamen een oppervlakte van 7447 Km en bevatten een spectaculaire afwisseling aan landschappen. Van stranden en woestijngebieden tot bergketens en sub-tropische wouden.

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Op het eiland Tenerife ligt de berg Pico del Teide, deze bergtop is het hoogste punt van Spanje. Het eiland is zeer geliefd bij toeristen vanwege de mooie stranden en het bruisende uitgaansleven. Daarnaast trekt het eiland veel natuurliefhebbers en hikers,

La Palma en La Gomera zijn de groenste eilanden en trekken daardoor de meeste natuurliefhebbers. Ook gezien de weinige stranden tref je hier geen massatoerisme, ideaal voor de wandelaars onder ons. Strandtent in Calella

El Hierro is het kleinste eiland van de groep en kan alleen per boot worden bereikt. Toerisme tref je hier niet en het is dan ook een eiland voor rustzoekers.

Gran Canaria is het meest toeristische eiland van de groep gekenmerkt door een eeuwige kermis en vele musea en pretparken. Het binnenland van Gran Canaria is een echte must see voor natuurliefhebbers; het heeft wat weg van de Grand Canyon.

Evenals Gran Canaria zijn ook Fuerteventura en Lanzarote erg toeristisch. Fuerteventura trekt door de mooie stranden veel surfers. Op Lanzarote tref je een nationaal park wat veel wegheeft van een maanlandschap.

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht