Beschikbare steden van Spanje

Madrid Spanje reis- en zonvakantieinformatie

De Almudena kathedraal in Madrid Madrid bevindt zich ongeveer in het midden van Spanje, ten zuiden van de gebergte Sierra de Guadarrama. Madrid is de grootste stad van Spanje en al sinds 1561 de hoofdstad. Ook is Madrid het middelpunt van de Spaanse politiek.
Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis, politieke en financiële functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland.
Een rijk verleden heeft ervoor gezorgd dat er in Madrid ontelbaar veel monumenten en historische gebouwen staan. De Madrilenen zijn echte levensgenieters. Midden in de nacht zijn er vaak evenveel mensen op straat als overdag. Stedentrips naar Madrid zijn meer dan de moeite waard. Met wereldberoemde musea, meer dan veertig theaters, adembenemende toerischte hooogtepunten en meer bars dan sommige landen is het verre van moeilijk om je in Madrid te vermaken.

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Alles is er voorzien om het de toerist aangenaam te maken. Rondritbussen en een fijnmazig metronetwerk brengen je naar de prachtige pleinen. Zo is Plaza Mayor jouw referentiepunt, Puerta del Sol het hart van de stad en Plaza de Cibeles het verrassende plein met de bekende fontein.
Madrid heeft de grootste vlooienmarkt van Spanje, alle warenhuizen en modewinkels geconcentreerd in twee straten, gezellige en oude winkeltjes in de oude stadskern. Dat is winkelen in Madrid. Het kan ook voor één dag met directe verbinding naar de luchthaven. Of wil je misschien ook liever een nachtje stappen in deze wereldstad?

Madrid bezit ontelbaar veel monumenten en historische gebouwen Madrid heeft de grootste stierenvechtarena van Spanje, 'Las Ventas'. De arena werd geopend in 1931 en er kunnen 25.000 toeschouwers een stierengevecht in bijwonen. Het stierenvechtseizoen begint in maart en eindigt in oktober. Vanaf maart tot juni, de zogenaamde 'San Isidro periode' van Madrid, zijn er elke dag stierengevechten en de rest van het seizoen alleen op zondag. Tegenwoordig wordt de arena ook gebruikt voor andere evenementen zoals muziekconcerten. Ondanks protesten vanuit andere delen van Spanje en uit het buitenland, zijn er voorlopig geen plannen te stoppen met het stierenvechten.

Naast al de mooie bezienswaardigheden kun je er culinair gezien genieten van de meest verse groenten, hammen en overige delicatessen. Madrid is een echte aanrader!

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht