Beschikbare steden van Spanje

Salou Spanje reis- en zonvakantieinformatie

Overzicht van de kustlijn van Salou Salou ligt aan de CostaDorado, de oostkust van Spanje. Op zo'n 100 kilometer van Barcelona. Het is een ideale vakantiebestemming voor jongeren die feestend hun zomervakantie willen doorkomen en ook voor gezinnen biedt het genoeg vertier.
Het grote zandstrand en de praktisch gegarandeerde zon staan garant voor de ideale zonvakantie. Evenals Lloret de Mar heeft Salou al talrijke jaren de blauwe vlag ontvangen voor de nette en opgeruimde stranden.

Cultureel gezien is er in Salou niet zo heel veel te vinden; het is echt een bestemming voor de feestvierders en de zonaanbidders.

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Salou ook ideaal voor watersport Salou staat bol van de restaurantjes, barretjes en discotheken waar het nachtleven tot in de vroege uurtjes flink wordt geleefd. Elke maandag is er een ambachtelijke markt in de Masía Catalana en dit is zeer zeker een aanrader!
Voor de gezinnen en jongeren is er het Port Aventura, een themapark met achtbanen, live-shows en zelfs een wereld met wateravonturen.

Er rijden dagelijks treinen van Salou naar Barcelona waar je aan je culturele trekken kunt komen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een auto te huren en de binnenlanden te verkennen, hier zul je zeer zeker op een flinke dosis cultuur stuiten.

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht