Beschikbare steden van Spanje

Valencia Spanje reis- en zonvakantieinformatie

Valencia kent veel architectonische bezienswaardigheden Valencia, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is de op 2 na grootste stad van Spanje. Met meer dan 300 dagen zon, ligging aan de zee en de Paella stad van oudsher bezit Valencia alle ingrediënten om als ideale vakantiebestemming te worden gekozen.
Valencia beschikt over een metrostelsel en een tramstelsel; wanneer u dus even niet wilt wandelen zijn er genoeg opties om u door de stad te bewegen.

Bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en overig vermaak

Valencia kent vele bezienswaardigheden waaronder: Cuidad de las Artes y Cienias, la Lonja de la Seda, de Mercado Central en de Kathedraal van Valencia.
La Ciudad de las artes y ciencias (de stad van de kunst en wetenschap) is gebouwd tussen 1989 en 1999. De gebouwen zijn onder andere ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. Wanneer je hier gaat wandelen waan je je echt in de verre toekomst met al deze architectonische (moderne) hoogstandjes.

Ook veel oudheid in Valencia te vinden De kathedraal van Valencia is echt een bijzondere bezienswaardigheid. Op deze plek stond eerst een Romeins forum, later een moskee en vanaf 1238 staat de huidige kathedraal op deze plaats.

Daarnaast heeft Valencia een aantal prachtige parken, zoals de Jardín del Turia, Jardines del Real en het net buiten de stad gelegen Albufera.

Lekker eten en onspannen kan op een van de vele terrasjes in de wijk Extramurs-Botanic (een wijk met veel restaurantjes temidden van botanische tuinen) of lekker languit op het mooie brede strand van Valencia.

Voor de voetballiefhebbers; Valencia Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Valencia. De club behoort tot de Europese en wereldtop en komt uit in de Primera División.

Algemene informatie over Spanje

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht