Beschikbare steden van Turkije

Antalya Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Schitterende haven van Antalya Antalya is de meest bekende vakantiebestemming van Turkije. Het is een veelzijdige stad met vele gezichten; van lange boulevards met palmbomen tot een indrukwekkende haven. Wanneer je door het authentieke stadscentrum (2e eeuw voor Christus) wandelt waan je je nog eeuwen terug; smalle steegjes en kleine houten huisjes die strak tegen elkaar gebouwd zijn.

Vele historische invloeden

De stad dankt haar naam aan koning Attalas II (rond 150 voor Christus) die deze plek uitkoos vanwege haar haven. Nadat de Romeinen hun intrede hadden gedaan hebben zij er de stad van gemaakt die het nu is.
Ter gelegenheid van het bezoek van keizer Hadlianus rond 130 na Christus werd er een stadsmuur rond de gehele stad gebouwd. Deze stadsmuur tref je er nog steeds aan.
Antalya bezit vele mooie ruïnes Rond 1200 na Christus werd het gebied bezet door de Seldsjoeken, aan deze bezetting dankt Antalya haar symbool; de gekartelde minaret van de Minareli moskee.
Rond de jaren '80 werd de rozenteelt geintroduceerd in het gebied vawege de perfecte klimatologische omstandigheden. Sindsdien tref je hier naast vele rozen ook rozenwater en rozenparfum aan.

Duiken en Antalya

Deze plaats bezit een aantal zeer interessante duiklocaties. Net buiten de haven van Antalya ligt het wrak van een 70 meter lang Frans militair schip (San Didier) op een diepte van circa 25 meter. Voor deze duik heb je speciale toestemming nodig van de Marine Police Department en het Antalya Government.
Ten oosten van Antalya, ter hoogte van Manavgat, ligt een Amerikaanse B-24 bommenwerper (Hadley's Harem). Deze bommenwerper was op terug naar zijn basis op Cyprus maar werd onderweg neergeschoten en stortte hier in zee. Ook hier eerst even toestemming vragen bij de eerder genoemde instanties.
Ten westen van Antalya liggen de resten van een zeer oud vrachtschip, uit onderzoek is gebleken dat het schip dateert uit 1300 voor Christus. Een deel van de overblijfselen van dit betreffende schip kun je ook bekijken in het archeologisch onderwater museum van Bodrum.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht