Beschikbare steden van Turkije

Belek Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Belek ligt aan de voet van het Taurusgebergte Belek ligt enkele kilometers ten oosten van Alanya aan de Turkse Rivièra. Het heeft een vlakke brede kust en mooie zandstranden met helder turkoois blauw zeewater. Belek ligt aan de voet van het Taurusgebergte, de vele rivieren afkomstig uit de bergen zorgen voor een goede irrigatie van de grond. Hierdoor kent Belek een zeer goede en prachtige vegetatie. Indien je houdt van een mooie wandeling dan is deze plaats zeer zeker iets voor jou. Tijdens je wandeling zul je mooie planten en vele eucalyptusbomen tegenkomen die een goede bescherming bieden voor de fauna (je treft er vele vogelsoorten en schilpadden).
Voor wat betreft Belek zelf; deze plaats is nog steeds volop in ontwikkeling en dus iets minder toeristisch dan de nabij gelegen steden aan de Turkse Rivièra. Je treft hier vooral zeer luxe all in resorts die nog in tip top conditie zijn aangezien ze vrij nieuw zijn.

Bezienswaardigheden rondom Belek

Indien je erop uit wenst te gaan in de omgeving van Belek dan raden wij je aan dit in de ochtend te doen; zo vermijd je de grote toeristische stromen en kun je op het warmst van de dag genieten van het zandstrand of eventueel van het zwembad van je hotel dan wel resort.
Mooie watervallen in de omgeving van Belek Indien je geïnteresseerd bent in de oudheid dan is de opgraving van Perge een absolute 'must'. Deze antieke stad dateert uit circa 1500 voor Christus en geeft je een goed beeld van hoe het leven hier zo'n 3500 jaar geleden geweest moet zijn. Naast Perge is het ook zeer interessant om naar Kaleiçi te gaan, dit is de oude haven van Antalya opgericht door de Romeinen. Het Antalya zoals we dat nu kennen is een groot contrast ten opzichte van deze oude vesting, het is vooral leuk om te zien dat hier alleen oude gebouwen staan doordat het een beschermd gebied betreft en er dus geen nieuwbouw is toegestaan.
Veertien kilometer ten noordoosten van Antalya liggen de hogere Düden watervallen. Je kunt achter de kletterende watervallen door lopen, een spannende en oorverdovende ervaring. 18 kilometer ten oosten van Antalya tref je de Kursunlu watervallen en het Nilüfermeer, beide een streling voor het oog.

Sport en ontspanning

Zoals in praktisch elke badplaats kun je hier vrijwel alle watersporten beoefenen die je je kunt bedenken; waterskieën, jetskieën, bananariden, surfen, duiken, parasailing, etc.
Belek staat qua ontspanning vooral bekend om de mooie golfbanen. Zoals eerder beschreven bezit het gebied een goede irrigatie door de rivieren afkomstig in de bergen en dit zie je dan ook terug aan de kwaliteit van de diverse greens. Mocht je van golfen houden dan biedt Belek je 5 professionele golfbanen (18 holes) en een baan van 9 holes voor diegene die eerst een les willen volgen.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht