Beschikbare steden van Turkije

Bodrum Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Uitzicht over Bodrum Bodrum is een pracht van een stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. Het oude stadscentrum is een aaneenschakeling van steegjes met leuke winkeltjes. Bodrum staat bekend om haar haven en wordt dan ook wel het St. Tropez van Turkije genoemd. Naast haar haven is Bodrum vooral bekend om het kasteel van St. Peter uit de 15e eeuw.
Het strand van Bodrum is niet zo mooi als die van bijvoorbeeld Side, het betreft een kiezelstrand en is niet zo breed. Op een handdoekje kun je er overigens prima zonnebaden en zul je er nauwelijks hinder van ondervinden. Aangrenzend aan het strand vind je de boulevard met leuke terrasjes en souvenirswinkeltjes. Verder het centrum in vind je de karakteristieke witte vissershuisjes en nog veel meer winkeltjes waar je juwelen, lederwaren en tapijten kunt kopen.
Bodrum heeft van oudsher veel kunstenaars aangetrokken en dit tref je ook terug in het straatbeeld. Je vindt er veel kleine kunstateliers en her en der tref je portretteerders aan op de straten. Niet alleen door deze kunstenaars is Bodrum een schilderachtige stad te noemen.
Aan uitgaansleven geen gebrek in deze plaats, wellicht heeft deze stad het meest bruisende uitgaansleven van heel Turkije. Er zijn meer dan 60 bars en maar liefst 5 grote discotheken, er zit dus altijd wel iets van je gading bij. Een absolute tip is Halikarnas, één van de beroemdste openluchtdiscotheken van Europa.

Gümbet, wijk in Bodrum

Deze wijk ligt net aan de rand van Bodrum en heeft een veel beter en mooier strand dan het strand van Bodrum.
De wijk is een echte toeristenwijk en hier vind je dan ook vele hotels, resorts en restaurants. Het uitgaansleven van Bodrum vindt vooral hier plaats.

Sport en ontspanning

Doordat de stad veel toeristen trekt heeft het voor hen dan ook veel te bieden. Zo kun je er tennissen, windsurfen, zeilen, duiken, paardrijden, waterskiën, jetskiën, snorkelen, bananariden, waterfietsen, kanoën, fitnessen en bowlen. Genoeg te doen dus.

Bezienswaardigheden

Mooie oude ruïnes in Bodrum Bodrum heeft in de loop der jaren tal van bezienswaardigheden verzameld. Zo kun je gratis het kruisvaarderskasteel bezoeken. Dit bouwwerk diende om de haven van Bodrum te beschermen tegen piraterij en tegen aanvallen van buitenaf. Het kasteel staat op een schiereiland in de haven van Bodrum en van de vestingsmuur geeft het een mooi overzicht van zowel de stad als de haven.
Het museum voor onderwaterarcheologie bezit wrakstukken van het een oud vrachtschip uit 1300 voor Christus wat ten westen van Antalya nog steeds deels op de bodem ligt. Indien je een vervent duiker bent en je hebt de mogelijkheid dan is het een aanrader om eerst dit museum te bezoeken alvorens je een duik maakt naar het wrak.
Eén van de zeven wereld wonderen uit de oudheid staat in Bodrum; het Mausoleum. Het is het graf van koning Mausolus dat vroeger circa 55 meter hoog moet zijn geweest. Nu zijn alleen de fundamenten van dit machtige bouwwerk en enkele sculpturen te bezichtigen, zeer zeker de moeite waard.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht