Beschikbare steden van Turkije

Izmir Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Schitterende promenades aan de kust van Izmir Izmir dankt zijn naam aan de vroegere koningin Samornia, de oude naam is dan ook Smyrna. Deze stad is van oudsher een echte handelsstad, mede door haar grote haven. Izmir heeft de op een na grootste haven van Turkije en ligt aan een smalle lange golf. Qua inwonersaantal is Izmir met zijn ruim 2,5 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Turkije. De stad werd vroeger bezet door de Grieken en is sinds 1922 weer in handen van de Turken.
Het betreft een erg mooie stad, het wordt dan ook niet voor niets door de Turken zelf bestempeld als 'mooi Izmir'. Zoals op de afbeelding te zien is loopt er een grote mooie brede boulevard langs de kust voorzien van palmbomen en leuke gezellige winkeltjes. Ideaal om lekker te slenteren en om optimaal te genieten van een zwoele zomeravond.

Bezienswaardigheden in en rondom Izmir

Veel bezienswaardigheden in en rondom Izmir Deze drukke grote stad biedt vooral veel winkeltjes en shopping centra waar je een ruime keuze hebt uit kleding, lederwaren, tapijten en juwelen. Naast het hoge 'shopgehalte' vind je in deze stad ook veel kunst, vooral ook doordat er in juni en juli de jaarlijkse internationale kunstbeurs wordt georganiseerd.
De vesting Kadifekale is een absolute 'must' wanneer je deze stad bezoekt. Daarnaast is de klokkentoren een bekende bezienswaardigheid van Izmir. Breng ook zeker een bezoek aan de jachthaven, je zult versteld staan van de weelde aan dure jachten. Pak lekker een terrasje en geniet van het uitzicht en het bewonderen van deze mooie schepen.
Doordat de stad vroeger bij het verdrijven van de Grieken flink gehavend is heeft de stad zelf verders weinig mooie bezienswaardigheden.
Indien je even aan alle drukte wilt ontsnappen dan raden we je aan om eens rond trekken in het achterliggende gebergte, je vindt hier pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht