Beschikbare steden van Turkije

Alanya Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Uitzicht over de haven van Alanya Alanya is een zeer druk bezochte badplaats en staat bekend als één van de meest bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra. De stad bezit een mooie kustlijn van witte zandstranden met daaraan mooi boulevards en promenades. Een deel van de stranden bestaat uit kleine kiezeltjes, het is dus even zoeken waar je het beste van de zon kunt genieten. Aangezien Alanya op een schiereiland ligt heeft het aan weerszijden een kustlijn en dus ook stranden.
Het sfeervolle centrum ademt puur vakantiegenot uit; lekkere restaurantjes, grote discotheken en gezellige winkeltjes. Buiten het centrum tref je de grotere all in resorts aan.
Midden in de zomer is het er erg druk, houdt hier dus rekening mee; mocht je niet houden van een massale toeristische vakantie dan kun je beter een andere bestemming in Turkije bezoeken of buiten de reguliere vakantieperiodes afreizen.

Alanya en wintersport

Net buiten Alanya ligt het skigebied Saklikent. Mocht je op vakantie gaan in het voor- of naseizoen dan kun je hier zelfs nog wintersporten op je zomer zonvakantie! Het is een groot contrast om te weten dat je 's ochtends op de latten kunt staan in de vrieskou om vervolgens 's middags een duik te nemen in zeewater van 25 graden Celsius. Mocht je in de mogelijkheid zijn dan is dit een absolute tip!

Bezienswaardigheden

Lange uitgerekte strand van Alanya Alanya heeft vele kenmerkende bezienswaardigheden waaronder de Rode Toren bij de haven. Deze acht-hoekige toren is gebouwd in 1225 en was een belangrijk verdedigingswerk voor de nabij gelegen Seldjoekse scheepswerf waar oorlogsschepen werden gebouwd en gerepareerd. De werf is vandaag de dag nog steeds in gebruik. De techniek die men gebruikte in zijn bouw, zijn grondplan en zijn duurzaamheid maakt van deze monumentale toren een van de vooraanstaandste Seljukse monumenten. De achthoekige toren die op wankel terrein gebouwd werd, heeft een diameter van 29 meter.
In de 13de eeuw was Alanya de belangrijkste haven van het Seldjoekse Rijk. Om dit goed te verdedigen werd er een gigantische burcht gebouwd. Het geheel bestond uit maar liefst 140 torens, omringd door een muur van 6500 meter lengte.
In Alanya treft je ook het Atatürk museum. Ondanks het feit dat Atatürk, de oprichter van de republiek Turkije, hier ooit slechts maar één nacht heeft geslapen heeft het museum toch zijn naam gekregen. Het museum geeft een beeld van het Turkije van voor de republiek.
De Damlatas grot is ook zeer zeker een bezoek waardig; deze grot is bekend om zijn stalachtieten, sommige wel 15 meter hoog. Het schijnt dat de lucht er een heilzame werking heeft voor astmapatiënten.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht