Beschikbare steden van Turkije

Kusadasi Turkije reis- en zonvakantieinformatie

Kusadasi en mooie zonsondergangen Kusadasi is wellicht één van de meest toeristische plekken van Turkije, indien je dus op zoek bent naar rust en het originele Turkije dan kun je beter naar bijvoorbeeld Side afreizen. Kusadasi heeft echter wel alles wanneer je van een echte stap en strandvakantie houdt. Mooie all in resorts, veel winkeltjes met kleding, sieraden, tapijten en lederwaren en heerlijke restaurants en een zeer bruisend uitgaansleven.
Grote cruiseschepen meren hier aan dagelijks aan, waardoor er door de grote toestroom van toeristen dus ook zeer zeker voordelen aanwezig zijn. Zo vind je hier zeer mooie en brede kunstmatig aangelegde witte zandstranden waardoor je optimaal kunt genieten van het turkooise heldere zeewater. Daarnaast zijn er lange promenades waar je heerlijk kunt struinen en her en der een terrasje kunt pikken.

Bezienswaardigheden in en rondom Kusadasi

Kusadasi zeezicht vanaf het fort Kalesi De feestavonden in het kasteel van Kusadasi (Vogeleiland) zijn een echte aanrader. Daarbij heeft Kusadasi ook een zeer mooie grote haven waar je kunt rondwandelen en de mooiste schepen zult zien liggen.
Op een schiereiland vind je de Kalesi, een oud ommuurd fort wat vroeger de haven tegen piraterij moest beschermen. Tegenwoordig kun je er uitkijken over de haven en genieten van de menukaart in het restaurant wat er gevestigd is. Onderin de kerkers van het fort bevindt zich zelfs een discotheek.
Indien je de rust wilt opzoeken dan raden we je aan om het echte authentieke Turkije net buiten Kusadasi te bezoeken; de vele kleine dorpjes die er omheen gesitueerd liggen geven je hiervan een goed beeld. Een goede tip is om een taxi voor een dag te regelen (vaak kun je een goede prijs afspreken wanneer je deze de gehele dag regelt), een lokale taxichauffeur kan je vaak de mooiste plekjes uit de omgeving laten zien.

Algemene informatie over Turkije

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht