Mexico City Mexico reis- en zonvakantieinformatie

De skyline van Mexico City bij nacht Naast het feit dat Mexico City (of Mexico Stad) een erg hectische en verontreinigde stad is, is het er erg exotisch en schitterd als reisbestemming. De regering van Mexico is er van oorsprong gevestigd en hierdoor heeft het in de loop der jaren een schat aan bezienswaardigheden verzameld. Het is één van de grootste steden ter wereld en dus is er genoeg te zien en te beleven.
Je treft er naast moderne architectuur vooral ook oude architectuur uit de pré-Spaanse periode. Voorbeelden hiervan zijn de Guadelupe kathedraal en het Antropologische museum.

Een interessant feit van Mexico Stad is dat de stad vroeger een meer was. De grond klinkt door de grote bevolking dus nog steeds in waardoor je door de gehele stad verzakkingen aan gebouwen en wegen aantreft.

Bezienswaardigheden

Veel mooie bezienswaardigheden in Mexico Stad Eén van de plaatsen die je beslist moet bezoeken is het Plaza de la Constitución (of Zócalo), je kunt er niet omheen; het plein ligt midden in Mexico Stad.
Overige plekken die je beslist moet bekijken zijn het plein van de Drie Culturen in Tlatelolco, de basiliek van de Maria van Guadalupe en Chapultepec (voormalig paleis en vesting).
Mexico Stad bezit ook 's werelds langste avenue genaamd Avenide de los Insurgentes, deze doorkruist de stad noord naar zuid. In het centrum kruist deze avenue de Paseo de la Reforma met een keur van schitterende monumenten. Langs deze avenue staat ook het hoogste gebouw van Latijns Amerika genaamd de Torre Mayor.
Uiteraard vind je er ook de gangbare zaken als attractieparken en een dierentuin.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht