Playa del Carmen Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Uitzicht Playa del Carmen Op geringe afstand (circa 70 kilometer) van Cancun tref je deze badplaats aan de Maya Riviera. Ondanks het toeristische karakter van deze plaats heeft het toch zijn authentieke Mexicaanse karakter behouden. Naast de mooie en schone uitgestrekte hagelwitte stranden vind je hier ook diverse restaurantjes waar je naast Mexicaans eten ook de internationale kaart aantreft. Het vele aanbod van live muziek maakt je avond compleet en zodoende kom je echt in de vakantiesfeer.
De badplaats bestaat vooral uit mooie all inclusive hotels en uit veel souvenirs winkeltjes. Kijk overigens goed uit wat je hier aanschaft, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan bij de Nederlandse douane.
Playa del Carmen is van oorsprong een echt vissersplaatsje, dit vindt je dus ook terug in de aanblik van de oorspronkelijke bebouwing. Inmiddels betaal je al wel een stuk meer in dit deel van Mexico dan de minder toeristische plaatsjes maar over het algemeen valt de prijsstelling nog mee (vooral ook door de gunstige dollarkoers). Hier geldt dan ook dat je juist buiten het centrum of buiten de badplaats lagere tarieven zult vinden voor bijvoorbeeld een etentje.

Duiken en watersport

Je treft hier een mooie blauwe zee met mooie koraalriffen, ideaal dus voor de duiksport. De zee is in dit deel van Mexico een stuk rustiger dan elders. Lekker dobberen en spelen in zee kan hier dus ook voor de kleintjes.

Bezienswaardigheden

Authentieke gevels Playa del Carmen Vanuit hier heb je prima verbindingen met het eiland Cozumel, zeker de moeite waard. De diverse archeologische vindplaatsen en opgravingen laten je het echte Mexicaanse karakter van weleer proeven. Ideaal voor een dagje uit en om even te onsnappen uit de exclusive all in resorts.
Bezoek ook vooral het authentieke Playa del Carmen, de schitterende gevels en mooie authentieke gebouwen staan er prachtig bij en leveren mooie vakantiefoto's op.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht