Puerto Vallarta Mexico reis- en zonvakantieinformatie

Een van de vele monumenten van Puerto Vallarta De stadskern van Puerto Vallarta is er een van uit de reisgidsen; mooie huizen met witte gepleisterde gevels, straten opgebouwd uit keien en een sfeer zoals je die alleen aantreft in een exotisch dorp. De stad is pas halverwege de 19e eeuw gesticht maar heeft desondanks zeer veel bezienswaardigheden in de vorm van monumenten.
Naast een mooie authentieke stadskern bezit deze bestemming ook een schitterende veelzijdige natuur. Zo vind je er de hagelwitte zandstranden met het heldere turkooise water maar ook schitterende rotspartijen waartussen je regelmatig zeer mooie tropische bospartijen aantreft. Het is een van de steden in Mexico waar je Mexico op z'n best treft; mooie natuur, vriendelijke bevolking, veel bezienswaardigheden en een levendige authentieke stadskern zonder dat het toerisme hierin wordt overtrokken.

Zeer veelzijdig op sportief gebied

Strandbeeld van Puerto Vallarta Zoals praktisch elke toeristische plaats vind je ook hier mooie hotels, lekkere restaurantjes en een goed uitgaansleven. Daarnaast wordt er ook op sportief gebied veel ondernomen; naast de veel beoefende watersporten worden er hier ook mountainbike excursies gegeven waarbij je de karakteristieke natuur van Puerto Vallarta goed leert ontdekken. Dit is zeer zeker een aanrader wanneer je besluit om naar Puerto Vallarta af te reizen.

Rijkelijke kunst en cultuur

Ook qua kunst en cultuur kom je hier goed aan je trekken. De stad heeft van oudsher veel kunstenaars aangetrokken, dit zie je dan ook terug in het straatbeeld. Je treft hier veel gallerijen en expositieruimtes aan waar je uiteenlopende kunstwerken kunt bekijken en uiteraard kunt kopen.

Algemene informatie over Mexico

Voordat je op vakantie gaat raden wij je aan om de algemene informatie goed door te lezen zodat je goed voorbereid kunt afreizen naar deze fantastische plek.

Landenoverzicht